Miten hääkengät tekevät häätyylistäsi paremman?

Häissä yksityiskohdilla on väliä. Vain hääpäivän tyylin keskiössä onkin upea hääpuku, on asusteilla myös tärkeä rooli kauniin lopputuloksen kannalta. Moni morsian ei suosi näyttäviä asusteita, vaikka nimenomaan näyttävillä kengillä ja koruilla häätyylin saa astetta näyttävämmäksi.Tässä jutussa keskitymme hääkenkien valintaan.

  1. Hääkengät viimeistelevät hääpäivän tyylin. Vaikka hääkengät eivät välttämättä näkyisi pitkän häämekon alta, ne kuitenkin parantavat morsiamen ryhtiä, saavat olosta usein tavallista itsevarmemman ja lisäävät pituutta. Hääkenkien ei tietysti tarvitse olla korkokengät, mutta usein avokasmalliset korkokengät ovat klassisin ja tyylikkäin valinta morsiamelle.Korkokenkien sijaan jalkaan voi pukea myös klassiset ballerinat tai kauniit sandaalit. Unohda kuitenkin rantatyyliin tai bileisiin sopivat kengät ja panosta tyylikkäisiin kenkiin, jotka viimeistelevät häätyylin täydellisesti.
  • Korkokengät parantavat ryhtiä ja lisäävät pituutta. Suosittelemme morsiamelle korkokenkiä, sillä ne muokkaavat koko kropan olemusta. Huono ryhti tai valahtanut asento näkyvät heti morsiamen yllä, sillä hääpuku korostaa läsähtänyttä olemusta. Pienetkin korot tuovat ryhtiin usein parannusta. Lisäksi korkokengät ovat paljon mukavammat kuin tiukka korsetti, joka kyllä parantaa ryhtiä, mutta saa olosta usein tukalan.
  • Kauniisti koristelluilla korkokengillä voi tuoda näyttävyyttä yksinkertaiseenkin häämekkoon. Jos häämekko on lyhyt tai se paljastaa nilkat, kannattaa tyylikkäisiin kenkiin todella panostaa. Helmen valkoiset avokkaat, kristallein koristellut stilettikorot ja lakeeriset sandaalit ovat vain muutama esimerkki siitä kuinka suuri tarjonta hääkengissä on. Jos koko valkoinen asu hirvittää, voi siihen yhdistää värilliset korot. Esimerkiksi siniset korkokengät ovat hauska, mutta silti varsin paljon perinteisiin nojaava kenkävalinta. Moderni morsian voi hyvin rikkoa rajoja ja pukeutua vaikka punaisiin satiinikorkokenkiin niin halutessaan. Yksilöllisiä kenkiä voi etsiä verkkokaupoista, tavarataloista tai outlet liikkeistä.
  • Kengät ilmentävät paljon kantajansa persoonaa. Tästä syystä kenkävalintaa kannattaakin miettiä tarkkaan. Parhaimmillaan hääkengät tuovat hääpäivän tyylin lisää glamouria. Vanhoja kenkiä ei missään nimessä kannata pistää jalkaan, vaikka niiden ei ajattelisikaan näkyvän mekon alta. Sen sijaan kannattaa panostaa uusiin kenkiin, jotka sopivat häämekkoon ja ovat jaloissa mukavat. Jos kenkien osto pelkkää hääpäivää varten harmittaa, kannattaa ostaa sellaiset kengät, jotka sopivat myös muihin tilaisuuksiin.
  • Hääkengissä voi leikitellä. Jos tyyliisi ei ole kovin klassinen, voi kenkävalinnalla lisätä asuun leikkisyyttä. Värikkäät kengät, hauskat materiaalit ja näyttävät yksityiskohdat sopivat räväkän morsiamen ylle. Häätyyliä ei kannata ottaa kuoleman vakavasti, onhan kyseessä iloinen juhla.
  • Vaihtokengät ovat käytännöllinen valinta. Mieti, olisiko sinulle kaikista järkevintä ostaa kahdet kengät häihin. Hääseremoniassa näyttävät kengät ovat suosittuja, mutta niissä voi olla ikävä olla koko hääjuhlan ajan. Matalammat korot itse hääjuhlaa varten pelastavat jalat kivuilta ja tekevät liikkumisesta ja tanssimisesta helpompaa. Mikäs sen mukavampaa kuin sijoittaa kaksion kenkiin yksien sijaan!
  • Korkokengät lisäävät naisellisuutta. Jos tyyliisi on kovin minimalistinen tai todella rento, tuovat korkokengät hääpäivän asuun naisellisen twistin. Kauniit nahkaiset korkokengät sopivat tekevät minimalistisesta häämekosta vielä astetta naisellisemman ja rento häätyyli saa ryhtiä ja tyylikkyyttä upeista korkeakorkoisista sandaaleista.

Olemme ehdottomasti sitä mieltä, että kengät ovat häätyylissä todella tärkeät asun viimeistelijät. Morsiamen kannattaa sijoittaa kauniisiin ja hyvin jalkoihin istuviin korkea korkoisiin kenkiin, sillä ne lisäävät itsevarmuutta, tekevät asusta seksikkään ja lisäävät muutaman sentin pituuteen. Mekon helman alta vilahtavat kengät voivat olla persoonalliset ja niillä voi tyylikkäästi rikkoa muuten perinteitä kunnioittavaa hääpukeutumista. Naisellisiin ja näyttäviin kenkiin kannattaa panostaa siinä missä häämekkoonkin.

Josephine